De geschiedenis van het Viscentrum

Het begon allemaal bijna 70 jaar geleden met de opa van de huidige eigenaar, in de tijd dat de Zuiderzee werd afgesloten door de Afsluitdijk en veel vissers werkeloos werden. Ook in Spakenburg zagen vele vissers zich beroofd van hun broodwinning. Lammert de Graaf, ook een visser, had dit al aan zien komen en heeft toen besloten om vis te gaan venten in Baarn en omgeving. Baarn was met name in die tijd een zeer welvarend oord. Omdat destijds een auto alleen was weggelegd voor welgestelden, moest Lammert de Graaf door weer en wind met de bakfiets naar Baarn.

 

Hard werken was het. Bijna dagelijks op en neer naar Baarn en zien dat hij zijn vis verkocht. Toen al stond Lammert de Graaf voor kwaliteit. Lammert was ervan overtuigd dat een goed product zich zelf verkoopt, en dat de mensen daar voor terugkomen. En daarin heeft Lammert gelijk gekregen.

De zaak en de kwaliteitsgedachte gingen na verloop van jaren over op zijn zoon, Peter de Graaf. De zaak werd uitgebreid.

Peter ging naast verse vis ook kant-en-klare warm gebakken vis verkopen. Door het speciale recept, dat nog van oma De Graaf komt, is dit naast de altijd vers voor u schoongemaakte Hollands Nieuwe, uitgegroeid tot een specialiteit van Het Viscentrum Peter de Graaf en Zoon. Ondertussen besloot Peter om ook vis te gaan verkopen op markten in Baarn en omgeving. Zodoende kunt u ons tegenkomen op de markt in Baarn, Eemnes en Laren en in Amersfoort.

Ook vandaag de dag gaan de ontwikkelingen door bij Het Viscentrum Peter de Graaf en Zoon. De huidige eigenaar Eric de Graaf, zoon van Peter de Graaf, gaat met zijn tijd mee. En als het even kan is hij zijn tijd het liefst vooruit. Dit heeft onlangs geresulteerd in de aanschaf van een nieuwe rijdende winkel. Hiermee voldoet Het Viscentrum Peter de Graaf op alle fronten aan de eisen van de Warenwet en de HACCP. Door dit alles wordt de kwaliteit van de vis nog meer gewaarborgd.

 

Ook houdt Eric de Graaf de vinger aan de pols van de digitale wereld. Niet zo zeer om vis te verkopen, maar om mensen via het Internet te laten zien dat vis een wereldproduct is van vroeger, nu en in de toekomst. Want vis is lekker en bovenal zeer gezond!

Tot slot willen wij u melden dat u voor een overheerlijke warm gebakken visje of zo’n overmalse Hollandse Nieuwe de digitale snelweg toch even zal moeten verlaten. Kom gerust een keer bij ons langs en proef de smaak van vis zoals deze al generaties lang bij Het Viscentrum Peter de Graaf en Zoon te proeven is. Het Viscentrum Peter de Graaf en Zoon, dat smaakt naar meer! Tot ziens bij Het Viscentrum Peter de Graaf en Zoon.